8 syytä miksi et saa yrityslainaa yrityksellesi

Yrityslainan tai rahoituksen turvaaminen  pienyrityksellesi  voi olla uskomattoman turhauttavaa, etenkin ensimmäistä kertaa omistajille, jotka eivät tunne köysiä.

Tässä artikkelissa on kahdeksan yleistä syytä, miksi yrityksesi laina hylättiin, ja kuinka varmistaa, ettei sitä enää tapahdu. Lue tämä ja löydä paras laina yrityksellesi.

1. Luottopisteiden ymmärtämättä jättäminen.

Edellä mainitussa  Small Business American Dream Gap -raportissa  todettiin, että yksi ensisijaisista syistä, miksi pienyritysten laina hylätään, koska omistaja ei ollut tietoinen luottokelpoisuudestaan. Itse asiassa 45 prosenttia kyselyyn osallistuneista yrittäjistä ei edes tiennyt, että heillä oli yritysluottopisteet. Lisäksi 72 prosenttia ei tiennyt mistä löytää tietoja luottopisteistä. Vieläkin huolestuttavampaa, jos he tekisivät, yli kahdeksan kymmenestä pienyrittäjästä myönsi, etteivät osanneet tulkita pisteitään.

Tieto luottopisteistäsi ennen lainan hakemista ilmoittaa sinulle, jos sinulla on huono luottotieto tai ei lainkaan. Jos näin on, voit olla varma, että lainahakemuksesi hylätään, koska olet liian suuri riski.

Voit tarkistaa luottopisteesi sellaisten yritysten kautta kuin Experian, Dun & Bradstreet, FICO ja Equifax.

Hyvä uutinen on, että pisteesi tarkistamisen jälkeen voit joko  korjata tai rakentaa luottosi  suorittamalla oikea-aikaiset maksut, pitämällä velkasi pieninä, välttämällä liian monien luottorajojen avaamista ja pitämällä olemassa olevat luottotilit auki.

2. Riittämätön kassavirta.

Luotonantajat haluavat myös varmistaa, että pystyt maksamaan lainasi takaisin kuukausittain, lisäksi pystyt kattamaan vuokrat, palkanlaskennan, inventaarion ja muut kulut. Joten, jos käytät enemmän rahaa kuukaudessa, mitä on tulossa, sinun on ratkaistava kyseinen kassavirtaongelma.

Helpoin tapa  ratkaista mahdolliset kassavirtaongelmat  on laskuttaa nopeasti, asettaa viivästyskustannukset, omistaa hätärahasto ja leikata tarpeettomia kuluja.

3. Rajoitettu vakuus.

Lainanantajat eivät yleensä ole halukkaita riskoimaan lainata rahaa yrityksille ilman jonkinlaista lupausta korvauksista. Toisin sanoen he haluavat fyysistä omaisuutta, jonka he voivat ottaa, jos lainaa ei makseta takaisin. Luo vakuusasiakirja, joka sisältää kaiken, mitä voit laittaa vakuudeksi. Voit sisällyttää sekä liike-elämän että henkilökohtaisen omaisuuden, koska yrityksellesi ei välttämättä ole tarjottavia kiinteistöjä tai laitteita vakuudeksi. Siinä tapauksessa saatat joutua tarjoamaan kotiisi tai autollesi vakuuden.

4. Olet vasta-aloittanut yrittäjä

Olen valtava Shark Tank -fani, mutta se on luonut tämän myytin, jonka mukaan yritysten omistajat voivat käydä sijoittajan luona vain idean kera ja saada tarvitsemansa rahoituksen. Todellisuus on, että  luotonantajat haluavat nähdä markkinoiden ennätykset, hyvät tuotot ja jonkin verran kokemusta .

Tämä ei tarkoita sitä, että on täysin poissuljettua saada rahoitusta varhaisen vaiheen käynnistykseen. Saatat joutua etsimään  vaihtoehtoisia lähteitä,  kuten joukkorahoitus, online-lainanantajat, avustukset tai valtion myöntämät pienyritysten lainat.

5. Sinulla on jo liikaa velkaa.

Jos sinä tai organisaatiosi on jo haudattu muissa lainoissa tai luottolimiiteissä, luotonantajat todennäköisesti epäröivät myöntää sinulle muita luottoja.

Varmista, että maksat lainoja ja ylläpidät alhaisia ​​saldojasi luottolimiiteilläsi. Jos sinulla ei ole varaa maksaa takaisin velkasi jo aikaisin, neuvottele heidän kanssaan. Esimerkiksi useimmat luottokorttiyhtiöt  antavat sinulle matalamman koron , mikä tarkoittaa, että voit maksaa saldon nopeammin ilman, että kaikki korot kiinnitetään.

6. Sinulla ei ole vankkaa liiketoimintasuunnitelmaa.

Ilman vankkaa  liiketoimintasuunnitelmaa sijoittajat eivät todennäköisesti harkitse lainahakemustasi. Varmistaaksesi, että lainasi hyväksytään sen lähettämisen jälkeen, varmista, että sinulla on päivitetty ja perusteellinen liiketoimintasuunnitelma, joka osoittaa, että olet tehnyt tutkimusta, todistaa, että tunnet asiakkaasi (tai ainakin potentiaalisia asiakkaita), että sinulla on selkeä tehtävälomake tavoitteineen ja sisältää lasketun arvion myynnistä ja tulosennusteista.

Small Business Administration  ehdottaa myös, että lisäksi liiketoimintasuunnitelma, varmista, että olet kerännyt ja valmiita henkilökohtaisia tausta, jatkaa, veroilmoitusten, tilinpäätöksen, tiliotteet ja oikeudellisia asiakirjoja kuten yhtiöjärjestyksen.

7. Syysi pitkään etsimiseen ei ole järkevää.

Miksi tarvitset lainaa? Haluatko siksi, että haluat ostaa kaikille työntekijöillesi ylellisen toimiston, joka on täynnä tarpeettomia liikeomaisuuksia, kuten eksoottinen kalatankki ja Apple Watch?

Kaikki tämä kuulostaa hyvältä, mutta lainanantaja ei aio antaa sinulle lainaa näistä syistä. He haluavat varmistaa, että lainaa käytetään yrityksesi kasvattamiseen, jotta voit maksaa heille takaisin.

Sen sijaan lainan perustelujen tulisi olla kohtuullinen kiinteistöjen osto, välttämättömien laitteiden, pitkäaikaisten ohjelmistojen ja tuotekehityksen rahoittaminen, mainonta tai kausiluonteisten myyntivarianssien kattaminen.

8. Ulko-olosuhteet ovat liian riskialttiita.

On myös aikoja, jolloin ulkoiset olosuhteet voivat vaikuttaa luotonantajan päätökseen. Esimerkiksi, jos haluat laajentaa ruoan jakelupalvelua, mutta polttoaine- tai ruokakustannukset nousevat, lainanantaja voi pitää lainan liian riskialttiina, koska nousseet hinnat saattavat vaikeuttaa voiton tuottamista.

Varmista, että teet kotitehtävät ja pysyt ajan tasalla alan trendeistä. Jos huomaat, että on olemassa ulkopuolisia vaikutuksia, jotka vaarantavat, saatat joutua hakemaan lainaa myöhemmin tai etsimään vaihtoehtoisia lainoja.

Jätä kommentti