•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Miksi palkata kehitysvammainen?

Kehitysvammaiset henkilöt tulevat tulevaisuudessa olemaan yhä enemmän osallisina yhteiskunnassa. Taidoista työpoluiksi -projektin tavoitteena on, että osallisuus toteutuisi entistä paremmin myös työelämässä.

Kehitysvammaiset henkilöt tekevät usein tuntitöitä. Työnantajien kokemusten mukaan kehitysvammaiset työntekijät ovat sitoutuneita ja motivoituneita työhönsä ja he todella nauttivat tekemästään työstä. Nykyään kehitysvammaiset henkilöt ovat myös aiempaa koulutetumpia ja heillä saattaa olla kokemusta useammasta työtehtävästä.

Erityistä tukea tarvitsevan henkilön palkkaamista ei tulekaan nähdä ongelmana vaan mahdollisuutena. He ovat usein täysin työkykyisiä ja pystyvät suoriutumaan tehtävistään ilman erityisiä muutoksia tai tukijärjestelmiä työpaikalla. Työnhakijana he ovat siten yhtä varteenotettavia vaihtoehtoja kuin kuka tahansa muu työtä hakeva henkilö.

Toisinaan työtehtävien tai työympäristön räätälöinti on kuitenkin tarpeen. Näissä tapauksissa työnantaja ei jää yksin, sillä erityistä tukea tarvitsevan henkilön työllistämiseen on tarjolla monenlaista maksutonta tukea. Näistä pääset lukemaan lisää kohdasta Tukea työllistämiseen.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä, niin voimme keskustella toiveistasi, ajatuksistasi tai kysymyksistäsi. Saat meidän kiinni lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taidoistatyopoluiksi(at)rinnekoti.fi tai alla olevalla lomakkeella. Projektityöntekijöiden yhteystiedot löytyvät täältä.


 

Captcha Code

Click the image to see another captcha.
 

TAIDOISTA
TYÖPOLUKSI
-PROJEKTI

Höyläämötie 11 A 1
00380 Helsinki