•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Uudenmaan alueen työhönvalmennuksen verkostopäivä

Verkostopäivää vietettiin 26.11.2013 Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikassa teemalla nuoret ja osatyökykyiset työelämässä. Seminaariohjelman lomassa osallistujilla oli mahdollisuus kiertää posteriesittelyjä eri projekteista ja toimintatahoista. Myös projektillamme oli oma ständi Lakiston Palvelut Oy:n kanssa.

Aamupäivän paneelikeskustelussa pohdittiin osatyökykyisten työllistymisen haasteita ja mahdollisuuksia. Esiin nousivat myös asenteet. Niitä on jokaisella ja ne suuntautuvat eri tahoille. Työnantajat saattavat vieroksua osatyökykyistä työnhakijaa, mutta myös työnhakijoilla saattaa olla erilaisia asenteita hakemaansa työpaikkaa kohtaan.

Asenteita lisäävät myös erityistermit ja sanasto, joita osatyökykyisten työllistämisessä käytetään. Aamulla esittäytymässä kävi RATKO-projektin projektikoordinaattori Pauli Leinonen yhdessä Jirkan kanssa. Jirka oli joutunut onnettomuuteen kymmenisen vuotta sitten ja oli sen seurauksena ollut koomassa yli neljä viikkoa. Ennusteena oli, että hän ei tule ikinä puhumaan kunnolla saati kävelemään. Arlassa osallistujien edessä seisoi kuitenkin reipas mies, jolla oli tahtoa tehdä työtä ja kykyäkin siihen löytyisi. Hänet luokitellaan kuitenkin työkyvyttömäksi. Jirka itse haluaisi tehdä asiakaspalvelutyötä, sillä omien sanojensa mukaan hänestä on tullut erittäin sosiaalinen onnettomuuden jälkeen.

Työpajatyöskentelyä

Iltapäivällä vuorossa oli työpajatyöskentelyä. Projektimme osallistui kahteen eri työpajaan: Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa ja Opiskelijan sisäisen yrittäjyyden tukeminen ja vahvistaminen.

Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa –työpajan piti ReiluRekrytointi –hankkeen tiimi ja osallistujat saivat katsauksen siitä, miten etsiä ja löytää työpaikkoja sosiaalisessa mediassa. Aivan aluksi tarkasteltiin kuitenkin sitä, miten hyvin sosiaalinen media on osallistujien käytössä. Selvisi, että melko pieni määrä käyttää sosiaalista mediaa ja sitä kohtaan on myös epätietoisuutta, pelkoa ja jopa pienoista vastarintaa. Miksi somea tarvitaan korvaamaan aiemmat työnhakumenetelmät? Miten somessa pystyy liikkumaan vaivatta?

Sosiaalinen media ei ole kilpailemassa perinteisen työnhaun kanssa, mutta se avaa uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi hyvänä työnhakupaikkana pidetty Monster.fi ilmoittaa kaikki avoinna olevat työpaikat twitterissä. ReiluRekrytoinnin väki näyttikin hyvin yksinkertaisesti sen, miten twitteristä pystyy muutamalla keinolla etsimään helposti avoimia työpaikkoja.

Opiskelijan sisäisen yrittäjyyden tukemiseen ja vahvistamiseen johdattelivat Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksen Seija Eskola ja Vantaan ammattiopisto Varian Petra Bedda. Niin opiskelijat kuin ketkä tahansa muut tarvitsevat sisäistä yrittäjyyttä hakiessaan työtä, suoriutuakseen opinnoistaan tai pyrkiessään mihin tahansa muuhun tavoitteeseen.

Työpajassa määriteltiin sisäiseen yrittäjyyteen kuuluvan muun muassa vastuunottamista omista asioista, rohkeutta ja oma-aloitteisuutta. Myös kyky sietää epäonnistumisia on tärkeää. Työhönvalmentaja, opettaja tai muu nuoren tai osatyökykyisen kanssa työskentelevä voi vahvistaa sisäistä yrittäjyyttä esimerkiksi antamalla realistista, positiivista palautetta sekä sopivan haastavia ja vastuullisia tehtäviä.

 

Verkostopäivän järjestivät:

Keskuspuiston ammattiopisto ja Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus

YTY-hanke

Työtä, tietoa ja osallisuutta –hanke

 

 

päivitetty 4.12.2013