•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Työtornilaiset muistelivat tulevaisuutta

Teimme Työtorni-palvelun verkostolaisten kanssa aikamatkan vuoteen 2018. Halusimme tietää, millaisena he näkevät palvelun tuolloin ja ketkä sitä käyttävät. Sitoutuneisuudesta palvelun käyttöön ja kehittämiseen kertoo se, että jokaisen visioissa Työtorni oli olemassa entistä parempana ja monipuolisempana.

WP_20140904_003.jpg- Käyttäjät näkevät Työtornin laajasti tunnettuna, aktiivisena ja toimivana rekrytointikanavana, joka voisi toimia osana te-toimiston työnhakupalvelua. Brändiksi edennyt Työtorni on erityisen kuuluisa helppokäyttöisyydestään, hienosta visuaalisesta muotoilustaan ja aktiivisuudestaan ,kertoo yhteenvetoa aikamatkasta laatinut Taidoista työpoluiksi -projektin projektisuunnittelija Pia Lauraeus.

Työtornin käyttäjien kohdalla vuonna 2018 käydään kiivasta keskustelua. Osa käyttäjistä haluaisi palvelun laajenevan mm. yrittäjien tai opinto-ohjaajien käyttöön toisten tahtoessa rajata sen tiukasti ainoastaan valmennuksen käyttöön. Mikäli Työtorni olisi vain valmentajien käytössä, verkosto voisi muodostaa agenttiverkoston, joka käyttää Työtornia myös keskustelufoorumina sekä valmennusmateriaalin hankinta- ja jakamispaikkana.

Entä vuoden 2018 jälkeen?

- Verkostolaiset visio on selkeästi se, että Työtorni tulee olemaan valtakunnallinen, aktiivinen ja vakiintunut palvelumuoto, jolla on oma henkilöstö ja fyysinen toimitila. Se tulee olemaan enemmän kuin verkkopalvelu. Työtorni tulee laatimaan myös eettiset säännöt toiminnalleen.

Takaisin nykyhetkeen

Tulevaisuuden muistelu antaa hyvää puhtia jatkaa Työtornin kehittämistä ja käyttöä. Verkostopäivässä tulevaisuuden visioinnin vastapainona olikin hyvä katsastaa, missä mennään tällä hetkellä ja mitä mietteitä käyttäjillä on nyt. Tähän paneuduimme swot-menetelmällä, josta koonti alla.

Työtorni swot.jpg

Mikä Työtorni? Lue lisää ja liity mukaan.

 

 

 

 

päivitetty 10.9.2014