•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Työtorni - joustava tapa rekrytoida

Projektimme on ollut mukana suunnittelutyössä, jonka lopputuloksena syntyi Työtorni-palvelu. Palvelun pilotointi käynnistettiin maaliskuussa yhdessä muiden suunnittelussa mukana olleiden tahojen kesken. Kokemukset ovat olleet positiivisia ja verkostoa lähdetäänkin nyt laajentamaan

Työtornin ideana on, että siellä työhönvalmentajat ilmoittavat työ-, oppisopimus tai työkokeilupaikkoja sekä etsivät muiden ilmoituksista asiakkailleen sopivia paikkoja. Palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden ideoiden ja vinkkien vaihtoon, ja on siksi myös hyvä verkostoitumiskanava alan toimijoiden kesken.

Lakiston Palveluiden työhönvalmentaja Maarit Harjula kertoo ilmoittaneensa palvelun kautta muutaman palkkatyöpaikan ja työkokeilupaikan.

Tyotorni.jpg

- Työtorni on ollut yksi hyvä kanava, jota kautta tieto liikkuu. Meidän toiminnan kautta olisi olennaista, että saisimme mahdollisimman paljon hakijoita avoimiin työpaikkoihin ja kaikki tiedotuskanavat ovat tervetulleita, Harjula kertoo.

Yrityksille työtornin kautta rekrytoinnissa on paljon hyviä puolia. Työntekijöiden osaaminen on yleensä arvioitu ja useimmilla on mahdollisuus työvalmentajan tukeen. Lisäksi työhönvalmentajat ohjaavat haastateltaviksi vain heidän mielestään parhaiten tehtävään sopivat henkilöt. Työtornia on jo esitelty muutamassa yritystapahtumassa ja vastaanotto sielläkin on ollut kiitettävää.

Työtornia pääsee käyttämään ainoastaan palveluun rekisteröityneet käyttäjät. Liittyminen on helppoa, siihen tarvittavan kutsukoodin tilaamiseen löytyy ohjeet palvelun nettisivuilta osoitteessa www.tyotorni.fi.

 

Työtornin suunnittelussa mukana olleet tahot:

Taidoista työpoluiksi -hanke (Rinnekoti-Säätiö)

Hyvään kierteeseen -hanke (Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus)

Uralle-hanke (Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset ry./
Iiris Pro, Keskuspuiston ammattiopisto ja Orton Pro)

Vantaan kaupungin työllisyyspalvelut

päivitetty 25.6.2014