•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Työnhaun vinkkivideot julkaistu


Taidoista työpoluiksi -hankkeessa tehtiin keväällä työnhaun tueksi neljä vinkkivideota. Tänään videot julkistettiin ensi-illassa, jota vietettiin Kehäkukassa Vantaalla.

Työnhaun vinkkivideoilla pyritään helpottamaan kehitysvammaisten henkilöiden kuin muidenkin työttömien työnhakua ja toisaalta vaikuttamaan mielikuviin, millainen työkaveri kehitysvammainen henkilö voi olla. Vinkkivideot ovat katseltavissa Youtubessa Rinnekodin kanavalla.

Videoilla ideoidaan, mistä ja miten töitä voi etsiä, pohditaan sitä, mitä työnantaja haluaa työnhakijasta tietää ja kuinka työhönvalmentaja voi auttaa työnhaussa. Neljännellä videolla pohditaan, mikä on hissipuhe ja annetaan esimerkkejä sen käytöstä.

Vinkkivideoiden suunnitteluun osallistuivat videoilla esiintyvien kokemusasiantuntijoiden lisäksi tuottaja Petri Puroaho Kipi-kipi -tuotannosta ja Taidoista työpoluiksi -hankkeen työntekijät.  Videotyöpaja kokoontui neljä kertaa, joista ensimmäisellä kerralla suunniteltiin videoiden sisällöt, toisella ja kolmannella kerralla kuvattiin ja neljännellä kerralla äänitettiin videon puheosuudet. Taidoista työpoluiksi laati videoiden käsikirjoituksen edellä mainitun yhteissuunnittelun pohjalta.

”Videoiden tekeminen oli kivaa, mutta kyllä se oli oikeaa työtä ja välillä rankkaa,” videoilla esiintyvä media-alalla työskentelevä Rudolf toteaa.

Videot kuvattiin Arabianrannan inspiroivassa ympäristössä Helsingissä. Kuvauspaikkoina olivat Tiina Rytkösen ”Rihla”, Kivi ja Tuuli Sotamaan ”Sirocco”, Elina Aallon ”Arabian matto”, Samuli Naamangan ”Laiturit”, Robert Wilsonin ”Tapio Wirkkalan puisto” ja Anne Siirtolan ”Arjen palasia” sekä Arabiakeskuksen henkilöhissi.

Taidoista työpoluiksi -hankkeen (2013-2017) tavoitteena on edistää kehitysvammaisten ihmisten työllistymistä eri tavoin. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

 

Lisätietoja:

Mari Mononen, projektipäällikkö

etunimi.sukunimi@rinnekoti.fi

päivitetty 12.6.2017