•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Työelämäfoorumi – materiaalia työvalmennuksen tueksi

Työnhakutaitoja voi kartuttaa samalla tapaa kuin kuntoa voi kohottaa – treenaamalla. Työnantajan lähestymistä voi harjoitella mielikuvilla, mutta suurin oppi saadaan usein kohtaamalla oikeita työnantajia. Omien taitojen, vahvuuksien ja heikkouksien tunnistaminen ei onnistu aina pelkästään itsereflektiolla, jolloin työkavereista, läheisistä ja valmentajasta voi olla apua. Työkyky ei kuitenkaan koostu pelkästään taidoista ja osaamisista. Yhtä lailla työkykyyn vaikuttavat fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi sekä taito sovittaa yhteen työ- ja vapaa-aika.

Muun muassa näitä asioita pohdittiin syksyllä 2016 Taidoista työpoluiksi –projektin järjestämässä Työelämäfoorumissa, 11 kertaa kokoontuneessa yhdeksän työhönvalmennuksen asiakkaan keskusteluryhmässä. Työelämäfoorumin tavoitteina oli 1) edistää osallistujien työnhakutaitoja ja itsetuntemusta, 2) kiinnittää osallistujien huomio siihen kuinka omasta työssä jaksamisesta voi huolehtia, 3) testata olemassa olevien työelämämateriaalien soveltuvuutta kehitysvammaisille työnhakijoille ja luoda uusia materiaaleja sekä 4) lisätä työnantajien tietoa kehitysvammaisten ihmisten työllistämisestä.

Työelämäfoorumissa kootut ja kehitetyt harjoitukset sekä kokemukset niiden soveltuvuudesta kohderyhmälle on koottu oheiseen Prezi-esitykseen ja ne ovat vapaasti kaikkien valmennustyötä tekevien hyödynnettävissä.

http://prezi.com/izf2cbx87x6h/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Lisätietoja ja palautetta: Mari Mononen, mari.mononen@rinnekoti.fi

päivitetty 16.12.2016