•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

"Teen mitä vaan työtä, kunhan vaan voin tienata"

Lauri3.JPG

Helmikuisena tiistaina Lauri lataa Miraculoksen kellarivarastossa etikettikoneen syytämään oikeaa tarraa ja kierähtää linjan toiselle puolelle syöttämään shampoopulloja laitteeseen.

- Tämä on tällaista käsityötä, jota tykkään tehdä. Kyllä mä tällaisesta varastotyöstäkin tykkään, Lauri aloittaa ja nauraa.

Hymyä tuottaa myös taskussa oleva upouusi Honor 7 Premium.

- Mä oon aina ollu kiinnostunut elektroniikasta. 20 megapikselin takakameralla ja kaheksan megapikselin etukameralla saa aika hyviä kuvia, Lauri jatkaa.

Miraculos on kotimainen kampaamotuotteiden ammattilainen ja Metsälässä olevasta 1400 neliön kampaamotuotevarastosta toimitetaan päivittäin 200-250 tilausta. Tavaran vastaanoton ja tilausten pakkaamisen lisäksi työntekijöitä tarvitaan suomenkielisten tuoteselosteiden kiinnittämiseen tuotteisiin.

Laurin työskentely Miraculoksessa alkoi viime syyskuun alusta.  Aluksi hän teki työkokeilua viitenä päivänä viikossa. Työskentelyaika osoittautui kuitenkin liian pitkäksi. Logistiikkapäällikkö Petri Koskisen suosituksesta Laurin työskentelyaikaa lyhennettiin ja nyt löytynyt sopiva tuntimäärä.

- Lauri tekee ihan oikeaa työtä ja hänen työpanostaan todella tarvitaan, Petri sanoo ja jatkaa - tuntuu hienolta, kun voi tarjota tällaista työtä sitä tekevälle.

Ensi viikolla Laurilla alkaa määräaikainen työsuhde, jota on tarkoitus jatkaa syksyllä, jos kaikki menee suunnitellusti.

Lauri on valmistunut Kiipulasta metsurilinjalta ja tekisi mielellään oman alan töitä.

- Työharjoittelupaikoissa Hämeenlinnassa sanottiin, että siellä olisi melko varmasti töitä ja pääsisin sinne töihin. Halusin tulla kuitenkin etelään, lähelle perhettä ja ystäviä, Lauri sanoo ja jatkaa - Nyt mulla on ollut ajatus, että teen mitä vaan työtä, kunhan vaan voin tienata. Tykkään tällaisesta käsityöstä. Joitain etikettejä joutuu laittamaan käsin, toisia voi laittaa tällä koneella. Joskus laitan julisteita pahvikuoriin ja joskus lajittelen.

Tällä hetkellä Lauri työskentelee viisi tuntia päivässä kolmena päivänä viikossa. Kahtena päivänä hän käy Rinnekoti-Säätiön työtoiminnassa Lakistossa.  Työhönvalmentaja Paula Koskelainen-Nordberg saa loistava palautetta yhteistyöstä Laurilta.

- Paula on hoitanut työt äärettömän hyvin. Kun mä olen jossakin asiassa ollut jotakin mieltä, Paula on ollut samaa mieltä ja panostanut, että asia sujuu.

Paula kertoo työhönvalmentajan roolista omasta näkökulmastaan

- Toiset työntekijät tulevat tarvitsemaan työhönvalmennusta tavalla tai toisella läpi työelämänsä. Tarve ilmenee tuettavan omassa elämässä tapahtuvien muutoksien vuoksi tai silloin, kun työpaikassa tulee muutoksia. Näissä tilanteissa oikea-aikainen kevytkin työhönvalmentajan tuki voi auttaa henkilöä pysymään työpaikassaan, Paula päättää.

Teksti: Maija Rimpiläinen

 

päivitetty 17.3.2017