•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Viestintäkoordinaattori Johanna Haaga-Shresthan kirjoitus on julkaistu Kiinteistöposti-lehdessä 6/2015 (tästä lehden digiversioon)

 

Taloyhtiölle myönteinen kokemus sosiaalisesta yritystoiminnasta

Siivous on yksi kiinteistönhoidon peruspalveluista ja siivouksen laatutaso näkyykin helposti asuinrakennuksen asukkaille. Taloyhtiön päätökseen siivouspalvelujen tuottajasta vaikuttaa useampi asia kuten raha, palveluntarjoajan maine ja laatu sekä aiemmat kokemukset.

As. Oy Helsingin Itämerenkadulla Helsingin Ruoholahdessa oli jo pidempään huomattu siivouksen laadun huonontuneen ja vuosi 2015 olikin tarkoitus aloittaa uusien siivoajien kanssa. Taloyhtiön hallituksen jäsen Päivi Mäkelä oli hiljattain lukenut sanomalehdestä kehitysvammaisten henkilöiden heikosta työelämäosallisuudesta, mikä herättikin ajatuksen - voisimmeko työllistää kehitysvammaisen henkilön?

– Tietenkin asiaa piti alustaa taloyhtiön hallitukselle ja eri vaihtoehdoista piti ottaa selvää. Kun estettä työllistämiselle ei löytynyt ja kustannuksiltaankin ratkaisu oli muita vastaava, asialle näytettiin vihreää valoa. Lopulta päädyimme työllistämään kaksi kehitysvammaista henkilöä sosiaalista henkilöstövuokrausta tarjoavan sosiaalisen yrityksen, Lakiston Palvelut Oy:n kautta, Mäkelä kertoo.

Koesiivous täsmensi työrytmin

Heti alusta lähtien keskeisenä yhteistyökumppanina toimi Helsingin tuetun työllistämisen palvelu, jonka kautta kaksi työntekijää löytyikin. Valituilla työntekijöillä oli sekä opiskelu- että työkokemusta siivouksen alalta. Kokemusta tai ei, taloyhtiön kannattaa selvittää kunnolla se, millaista jälkeä milläkin siivoustahdilla käytännössä saa. Epäsiistit käytävät ja tilat kun saattavat aiheuttaa nopeasti valituksia asukkailta ja muilta kiinteistön käyttäjiltä.

Näin tehtiin myös Itämerenkadulla. Päivi Mäkelä oli jo ennen rekrytointiprosessia laatinut melko tarkan työsuunnitelman työtehtävineen siten, että siivous tapahtuisi kahdesti viikossa noin neljän tunnin ajan. Ennen työsuhteen alkua uudet siivoajat tekivät kuitenkin koesiivouksen, jossa nähtiin heidän työskentelytahtinsa. Samalla pystyttiin kartoittamaan, millaisia työvälineitä he tarvitsevat työnsä hoitamiseen.

– Tämä oli hyvä kokemus, sillä koesiivous osoitti, että siivoamiseen tarvitaan hieman suunniteltua enemmän aikaa. Näin varsinainen työskentely päästiin aloittamaan oikealla aikataululla ja työn jälki on ollut alusta lähtien todella hyvää, Päivi Mäkelä toteaa.

Sosiaalista työtä

Työntekijöillä on ollut tukena jo rekrytointivaiheesta saakka työhönvalmentajat, jotka ovat auttaneet työhön perehdyttämisessä ja oikeiden työmenetelmien haltuunotossa. Nyt työrupeamaa on takana useampi kuukausi ja työntekijät ovat tulleet tutuiksi kasvoiksi Itämerenkadun taloyhtiön asukkaille.

– Työskentely vaatii ilman muuta myös sosiaalisia taitoja. Rappukäytävillä on kohteliasta tervehtiä ja silloin tällöin voi jäädä juttelemaan asukkaiden kanssa pidempäänkin. Uskon, että myös asukkaat ovat olleet tyytyväisiä työntekijöihin, Mäkelä sanoo.

Kokemus työntekijöistä on ensimmäisten kuukausien jälkeen ollut niin positiivinen, että taloyhtiössä harkitaan nyt mahdollisuutta ryhtyä itse työnantajiksi kahdelle kehitysvammaiselle henkilölle sosiaalisen yrityksen sijaan. Tähän on mahdollista hakea palkkatukea TE-keskuksesta. Jatkossa työntekijöiden työtunteja voisi mahdollisesti myös tarjota enemmän, sillä 7-rappuisessa taloyhtiössä riittää tekemistä myös mm. ulkotöissä.

DSCN0300.JPG

 

 

 

 

 

As. Oy Helsingin Itämerenkatu päätyi palkkaamaan taloyhtiön siivouksiin kaksi kehitysvammaista työtnekijää sosiaalisen yrityksen kautta.

 

Mikä sosiaalinen yritys on?

Sosiaaliset yritykset toimivat samoja ehtoja noudattaen kuin muutkin yritykset.

Sosiaalisen yrityksen työntekijöistä vähintään 30 % on osatyökykyisiä sekä pitkäaikaistyöttömiä. Sosiaalinen yritys maksaa kaikille työntekijöilleen vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Lakiston Palvelut Oy on sosiaalista henkilöstövuokrausta tarjoava sosiaalinen yritys. Yrityksen tarkoituksena on kehitysvammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen edistäminen.

Lakiston Palvelut Oy toimii työnantajana osatyökykyisille henkilöille, joiden työvoimaa yritykset ostavat. Tällöin Lakiston Palvelut vastaavat kaikista työnantajan velvollisuuksista.

Tutustu: www.lakistonpalvelut.fi

 

 

 

 

päivitetty 1.9.2015