•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Taidoista työpoluiksi -projekti puolivälissä

Taidoista työpoluiksi -projektissa on saavutettu puolivälietappi. Maaliskuussa toimitimme rahoittajallemme RAY:lle puoliväliraportin, josta saamamme palaute oli myönteistä - olemme onnistuneet luomaan edellytyksiä yksilöllisten ja voimavarakeskeisten työkokeilujen järjestämiseen työllistymään pyrkiville.

Projektin toimintaan on reilun kahden vuoden aikana osallistunut 34 vapaaehtoista kehitysvammaista henkilöä. Luku on mielestämme kohtuullisen hyvä ja tavoitteenamme on 20 uutta asiakasta vuosittain. Aloitimme projektin vuonna 2013 Rinnekoti-Säätiön ja Espoon kaupungin yhteistyönä, mutta projektin edetessä olemme laajentaneet yhteistyötä myös Helsingin ja Vantaan vammaispalveluihin. Laajentumisen myötä tavoittelemamme asiakasmäärät on nyt helpommin saavutettavissa. Lisäksi työnantajayhteistyömme tehostuu, koska avautuviin työmahdollisuuksiin voidaan projektista vastata laajemman työntekijäreservin pohjalta.

Projektin toiminta perustuu mukaan tulevan henkilön omiin motiiveihin ja tavoitteisiin, jotka eivät toki ole aina selvillä vielä yhteistyötä aloitettaessa. Moni työllistymisestä kiinnostunut osallistuja on hyötynyt projektin järjestämistä ryhmätapahtumista, joissa tarkoituksena on usein vasta miettiä omia kiinnostuksen kohteita, taitoja ja jaksamista. Tarvittaessa oman suunnan löytämistä on edesautettu projektista myös yksilöllisten taitojen arviointien kautta.

Taidoista työpoluiksi -projektin tavoitteena on edistää osallistujien etenemistä heidän yksilöllisillä työpoluillaan. Ja toteutuneet siirtymät ovatkin olleet hyvin monenlaisia. Joku on siirtynyt aluksi vain itselleen sopivampaan palvelumuotoon, esimerkiksi päivätoiminnoista työtoimintoihin ja siitä edelleen ryhmätyöhönvalmennukseen. Joku toinen on puolestaan jättänyt jo eläkkeensäkin lepäämään ja siirtynyt täydelle työajalle palkkatöihin. Monen kohdalla työpolut ovat olleet epätasaisia, välillä työpaikalle ja välillä takaisin työtoimintoihin vieviä. Kolmekaan työkokeilua parin vuoden sisään ei ole ollut aivan poikkeuksellista. Tähän liittyen, tukityöllistämisen kentällä onkin odotettu jännityksellä, mitä tulevat lakimuutokset työtä ja osallisuutta tukevista palveluista tulevat tuomaan tullessaan. Projektin kokemusten perusteella esimerkiksi palvelunkäyttäjien jakaminen tiukasti joko työtä tai osallisuutta tukevalle palvelulinjalle olisi monen kehitysvammaisen työnhakijan kannalta täysin soveltumaton järjestely.  

Työnantajien kohtaaminen on yksi kynnyskysymys kehitysvammaisia henkilöitä työllistettäessä. Olemme kokeilleet projektin aikana useita eri lähestymismuotoja, erinäisin tuloksin. Esimerkiksi kevään aikana jalkauduimme pääkaupunkiseudun ostoskeskuksiin vierailemalla liikkeestä liikkeeseen. Näistä 50 yrityskäynnistä syntyi tuloksena neljä työkokeilupaikkaa.

Syksylle on tiedossa mielenkiintoisia suunnitelmia, kuten työpaikkavalmentajakoulutusta, tulevaisuustyöskentelyä työnantajien kanssa sekä Facebookin ryhmätoimintaa työnhakijoille. Näistä kerromme hyvissä ajoin. Projektin toimintaa ja ajankohtaisia asioita työllistymisen saralla pääsee edelleen seuraamaan facebookissa ja twitterissä.

Lomailemme heinäkuun, elokuussa taas jatketaan.

Lämpöistä kesää!

Ville Villberg, Pia Lauraeus ja Johanna Haaga

 

 

päivitetty 22.6.2015