•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Rinnekodin projektit mukana Kyvyt käyttöön –seminaarissa Seinäjoella 21.-22.9

Vates järjestää vammaisten ja osatyökykyisten parissa työskenteleville ammattilaisille Kyvyt käyttöön -seminaarin 21.–22.9 Seinäjoella. Seminaari koostuu yhteisistä luennoista sekä rinnakkaistyöpajoista. Sekä Taidoista työpoluiksi -projektilla että Kelan kehittämisrahaston rahoittamalla 3KK-projektilla on omat esitykset näissä rinnakkaistyöpajoissa.

Taidoista työpoluiksi -projektin aiheena on" Verkkopalvelusta voimaa työmahdollisuuksien löytymiseen" ja se toteutetaan yhteistyössä Kuntoutussäätiön projektipäällikkö Kimmo Terävän kanssa. Työryhmässä esitellään Uudenmaan alueella kehitettyä Työtorni verkkoportaalia, jossa jaetaan tietoa valmennustyötä tekevien kesken palkkatyö-, työkokeilu-, oppisopimus- ja opiskelupaikoista. Työtorni sisällytetään loppuvuodesta 2016 julkaistavaan Osku – tie työelämään verkkopalveluun, jolloin sen toiminta laajennetaan valtakunnalliseksi. Työpajassa on tarkoitus muun muassa katsoa, miltä portaali uudessa pohjassa näyttää.

3KK-projektin aiheena työpajassa on ”Erilaisille oppijoille selkeyttä jatkosuunnitelmiin – Mitä saadaan aikaan kolmessa kuukaudessa?”. Projektissa on kehitetty kohderyhmän nuorille soveltuvampaa työhönvalmennuksen mallia, sillä esimerkiksi Kelan tarjoama työhönvalmennus voi olla tavoitteiltaan ja toteutusmuodoltaan liian vaativaa useille kohderyhmän nuorille. Kohderyhmään kuuluvat 18–29-vuotiaat nuoret, joilla on todettu laajoja oppimisvaikeuksia tai lievä kehitysvamma. Työryhmässä pohditaan projektissa kehitettyä ohjaavan työhönvalmennuksen mallia ja työhön tukemisen menetelmiä.

Lisätietoja

Mari Mononen
Taidoista työpoluiksi –projekti
puh. 044 747 0025

Tiina Myllymäki
3KK-ohjaava työhönvalmennuspalvelu
puh. 044 776 4400

päivitetty 5.10.2016