•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Rinnekodilla aktiivinen ote kokeilukilpailussa

Rinnekodin työhönvalmennuksen Pikatyökokeilu palkittiin parhaana ideana Kipinöitä!-hankkeen (KVPS) ja Aalto-Yliopiston MIND-tutkimusryhmän järjestämässä kokeilukilpailussa. Kaiken kaikkiaan rinnekotilaiset ideoivat 41 kokeilua.

Kokeilukilpailun ideana oli rohkaista kokeilemaan uusia ideoita käytännössä, pienesti ja nopeasti. Kokeilujen tavoitteena oli oppia ideasta ja siitä, onko se toteuttamisen arvoinen vai ei. Parhaana ideana palkitussa Pikatyökokeilussa annettiin työtoiminnoissa työskenteleville asiakkaille mahdollisuus kahden päivän pikatyökokeiluun jossain Rinnekoti-Säätiön tukipalveluissa.

Työhönvalmennuksen ideaa lähti kokeilemaan F.JPGMarkus, joka tutustui kahden päivän ajan alue- ja logistiikkapalveluihin. Markus kertoi hänelle aiemmin vieraassa yksikössä työskentelemisen olleen mukavaa ja haluavansa joskus työllistyä sinne. Yksiköstä todettiinkin Markus kykeneväksi työhön ja jatkossa hänellä on mahdollisuus päästä yksikköön pidemmälle työkokeilujaksolle, jos paikka siellä aukeaa.

Myös alue- ja logistiikkapalveluissa kokeilu poiki uuden idean ”varamiesreservistä” eli työtoiminnoissa olevista asiakkaista, jotka voivat tällä tavoin saada työkokemusta ja tarpeen mukaan tuoda täydennystä työntekijäpuolelle. Alue-ja logistiikkapalvelut tarjoavat myös palkkatyösuhteita osatyökykyisille ja kehitysvammaisille henkilöille.

Parhaan kokeiluidean lisäksi kilpailussa palkittiin myös muita. Aktiivisimman yksikön palkinnon sai RK-Asunnot Hevosmies, jotka lähettivät kilpailuun huimat yhdeksän kokeilua. Opettavimman kokeilun palkinto meni RK-Asunnot Hevosmiehen Kaunis minä -kokeilulle, joka perustui voimaannuttavan valokuvauksen menetelmään.

Kokeilukilpailu järjestettiin melko lyhyellä aikataululla. Järjestäjät kuitenkin totesivat, että aikapaine kannustaa ja rohkaisee kokeilemaan uutta rohkeammin ja esteettömämmin. Aikataulupainetta ei rinnekotilaisilla kuitenkaan näyttänyt lopulta olevan - Tyhnvalmennuksen_kokeilu_esittytyy.jpgraportoitujen kokeilujen määrä oli yhtä suuri kuin koko Suomen K-Kaupoille järjestetyssä vastaavassa kilpailussa.

Raadissa vaikuttivat Kristiina Nousiainen Rinnekotisäätiöstä, Sami Paju MIND – tutkimusryhmästä sekä Petteri Kukkaniemi Kipinöitä! – hankkeesta. Kukin palkinto oli 300 euron suuruinen. Palkintojen lisäksi jaettiin useita kunniamainintoja Tervetuloboxista, Pointtichatista, Asukkaiden toimintapäivistä, Osallistamisesta opiskelijan ohjaukseen sekä Aktiivisesta kokeilutoiminnasta.

Markus (kesk.) palkintojenjaossa työhönvalmentajansa
Jaana Jäntin ja Aluehuollon Hannes Komulaisen kanssa

 

päivitetty 16.6.2014