•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Perhe työllistyjän tukena

Oikealle ja mielekkäälle työelämän polulle pääsemiseksi monen asian on osuttava yksiin. Ritva Särkän pojalle polku löytyi työhönvalmentajan ansiosta. Henrik ”Henkka” Särkän työuraa on kestänytkin jo yli 11 vuotta.

henkka.jpgHenrik Särkkä ojentaa käyntikorttinsa, tittelinä on vahtimestari ja projektisuunnittelija. Aalto-yliopiston Design Factory on ollut Henkan työpaikka jo muutaman vuoden, kesäkuussa pyörähti käyntiin kolmas vuosi. Työssä hän viihtyy hyvin - etenkin silloin, kun saa työskennellä kiinnostavien projektien parissa.

Laitoshuoltajaksi valmistunut Henkka on saanut koko työhistoriansa ajan palkkaa lukuun ottamatta puolen vuoden harjoittelujaksoa valmistumisensa jälkeen. Perusteena palkalle on aina ollut ”niin hyvä työnjälki, ettei siitä voi olla maksamatta”.

- Uskon, että hän ei olisi palkkatyömarkkinoilla ilman työhönvalmentajan apua. Työllistyminen on monen tekijän summa, sillä hyvän työhönvalmentajan lisäksi pitää yhtälöön lisätä hyvä työnantaja ja työyhteisö, jossa hyväksytään erilaisuus, Ritva Särkkä pohtii.

Yhteistyön voimalla

Henkka on käynyt peruskoulun Haukkarannan koulussa Jyväskylässä sekä suorittanut laitoshuoltajatutkinnon Bovalliuksen ammattiopistossa. Ympärille onkin ehtinyt karttua laaja tukiverkosto, josta saa apua missä tahansa tilanteessa. Henkka on kuitenkin tarkka, etteivät esimerkiksi työ- ja arkiasiat mene sekaisin.

Ritva Särkkä myöntääkin kyselevänsä silloin tällöin pojaltaan asioita työhön liittyen, sillä muuten niistä tuskin perheessä keskusteltaisiin. Aina hän ei saa vastauksia, mutta toisinaan puheista ilmenee asioita, joihin olisi hyvä saada selvyyttä. Silloin Ritva ottaa yhteyttä työhönvalmentajaan.

- Eihän normaalistikaan vanhemmat soittele kolmekymppisten työpaikoille ja kysy, mistä on kyse.

Ritva näkee, että yhteistyön työhönvalmennuksen, läheisten ja esimerkiksi asumisen yksikön kesken tulee olla toimivaa ja avointa. Puolin ja toisin pitää voida soittaa ja kysyä, mikäli tarvetta tulee.

Sivusta seuraamalla Ritva on huomannut, miten Henkan työelämätaidot ja ymmärrys työn kulttuurista ovat vuosien saatossa karttuneet. Motivointi työelämään liittyvissä asioissa on aina tullut luonnostaan Särkän perheessä, vaikkei aktiivisesti siinä olekaan mukana.

- Mielestäni vanhempien ja läheisten tulisi olla selvillä perusasioista työllistymiseen ja työelämään liittyen. On kuitenkin paras, että työhönvalmentaja hoitaa kaiken konkreettiset työelämäasiat, sillä vanhemmilla ei välttämättä aina ole realistista ja objektiivista näkemystä läheisensä osaamisesta ja kyvystä, Ritva Särkkä toteaa.

 

 

päivitetty 1.7.2014