•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Matala kynnys yrittäjyyden kokeiluun

Kehitysvammaisiin yrittäjiin ei juuri törmää. Esimerkiksi yrittäjä Miika Boren kertoi viime keväänä Leija-lehdessä (Leija 3/2013), ettei kehitysvammaisia kannusteta yrittäjyyteen ja hänenkin ideaansa epäiltiin aluksi. Yrittäjyydessä on tietenkin omat riskinsä, mutta myös hyviä puolia. Hieman joustavampaa itsensä työllistämisen mallia tarjoaa espoolainen yhteiskunnallinen yritys, PopUpCompany.

idea.jpg

PopUpCompanyn idea on yksinkertainen - auttaa ihmisiä työllistämään itsensä. Se tarjoaa helpon tavan kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ilman oman yrityksen perustamista, sillä kaikki liiketoiminnan muodollisuudet, kuten kirjanpito, veroasiat ja vakuutukset, hoituvat PopUpCompanyn kautta. Toiminta on tarkoitettu kaikenikäisille yrittäjyydestä kiinnostuneille. 

PopUpCompany tarjoaa tukea ja sparrausta oman idean kehittämiseen, jotta omasta jutusta voidaan kehittää kannattavaa liiketoimintaa. Omaa yritysideaa kehitetään askel askeleelta käytännön kokeilujen avulla. Jokainen poppaaja eli yrittäjämäistä toimintaa harjoittava henkilö kerryttää palkkatiliään toteuttamalla PopUp-toimeksiantoja asiakkaille.

– Keskiössä meillä on nimenomaan yrittäjämäisen toiminnan tukeminen ja haluamme tehdä siitä ketterämpää, kertoo PopUpCompanyn operatiivinen johtaja Sonja Rajala

PopUpCompanyn toiminnassa on vahva tuen henki ja toiminnan päätavoitteena on madaltaa kynnystä kokeilla yrittäjämäistä toimintaa tukemalla ihmisiä oman idean käytäntöön viennissä. He tekevät myös yhteistyötä Kelan, sosiaalitoimiston ja työttömyyskassojen kanssa varmistaen, että yrittäjänalku pystyy mahdollisimman hyvin arvioimaan tulojen vaikutuksen saatuihin tukiin.

PopUpCompany on toteuttanut kaksi pilottia viime vuoden aikana Jyväskylässä, joihin osallistui yhteensä lähes kuusikymmentä yrittäjänalkua. Tällä hetkellä toiminnan painopiste on pääkaupunkiseudulla. Lue lisää PopUpCompanysta ja ilmoittaudu poppaajaksi täältä.

päivitetty 18.2.2014