•  
  •  
Rinnekoti-säätiö
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Arvosta vaikuttava verkosto menestyvän yrittäjyyden tueksi

Arvo on uusi yhteiskunnallisille yrityksille suunnattu etujärjestö, joka auttaa rakentamaan eettisesti ja taloudellisesti kestävää yritystoimintaa Suomessa. Euroopassa nopeasti kasvava yrittämisen muoto saa toivottavasti enemmän jalansijaa tulevaisuudessa myös Suomessa.

Yhteiskunnalliset yritykset ovat jo nyt yleistyneet Suomessa, mutta niiden asema työllistäjänä, lainsäädännössä ja verotuksessa ei kuitenkaan ole ollut täysin selvää. Termiä on myös käytetty kirjavasti ja toisinaan myös harhaanjohtavasti. Arvon tavoitteena onkin edistää nykyistä täsmällisempää määrittelyä sille, mitä yhteiskunnallinen yrittäjyys tarkoittaa ja vaatii.

Arvo on perustettu edistämään yhteiskunnallisten yritysten ja yhteiskunnallisen yrittämisen etuja. Liiton tehtävänä on lisätä yhteiskunnallisten ja arvolähtöisten yritysten tunnettuutta ja arvostusta. Etujärjestölle on tilausta juuri nyt, sillä voiton maksimointi, verojen välttely ja työntekijöiden epäoikeudenmukainen kohtelu saavat osakseen entistä kovempaa kritiikkiä.

”Arvo tulee olemaan kasvavan yhteiskunnallisen yritystoiminnan tunnustettu vaikuttaja ja uudistaja elinkeinoelämässä. Haluamme auttaa jäseniämme yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja tuloksellisen liiketoiminnan yhdistämisessä. Vaikutamme alan itsesäätelyyn, lainsäädäntöön, kirkastamme yhteiskunnallisten yritysten imagoa ja johdamme niihin liittyvää keskustelua sekä edistämme aiheeseen liittyvää tutkimusta”, liiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen toteaa.

Lue lisää Arvoliiton sivuilta.

Arvo_vaikuttaa.png

 

päivitetty 8.9.2014